Студенти Інституту комп’ютерних інформаційних технологій провели презентацію своїх досягнень у галузі робототехніки Це було зроблено на запрошення американської компанії DataArt, яка має представництва в п’яти країнах світу (США, Великобританія, Росія, Україна, Швейцарія).

Презентацію проводили учасники гуртка робототехніки «Airship Engineers», який діє на базі кафедри комп’ютеризованих систем управління: керівник Євген Артамонов (доцент кафедри КСУ), провідний викладач Олександр Васильєв ( інженер-програміст КБ «Віраж»), Андрій Длужевський (студент 2 курсу), Олександр Панфьоров (студент 2 курсу).

Було продемонстровано роботу гоночного робота з автоматичним керуванням та обговорено проблеми, актуальні для будь-якого робототехніка.

За побажанням приймаючої сторони презентація проводилась англійською мовою, що дозволило провести трансляцію на чотири країни і задіяти в обговоренні проблем робототехніки понад 100 IT-фахівців.

Серед присутніх були представники українських та закордонних фірм, студенти навчальних закладів та школярі з Центру дитячої та юнацької творчості Солом’янського району.

Зустріч викликала велику зацікавленість у студентів.