70 років тому, 6 листопада 1943 року, у результаті Київської наступальної операції було розгромлене угруповання німецького противника, відвойовано столицю України – Київ, що зіграло важливу роль у боях за Правобережну Україну. Здобуття Києва коштувало життя 417 тисячам бійців і командирів Червоної армії.

З нагоди відзначення 70 – ліття визволення Києва від німецько-фашистських загарбників біля музею Великої вітчизняної війни 6 листопада 2013 року відбувся флешмоб «Дякуємо за Київ». У заході взяли участь півтори тисячі молодих людей. Серед них - понад 50 студентів НАУ, з яких 18 студентів груп КС-221 та ПІ-216 інституту комп’ютерних інформаційних технологій (ІКІТ) під головуванням старшого наставника ІКІТ Валентини Скалової.

Учасники флешмобу виконали сучасні танці, а також запалили лампадки, виклавши з них число «70». На жаль, сильний дощ завадив студентам у подальшій урочистій ході до парку Вічної Слави, проте молоді люди, що взяли участь у заході «Дякуємо за Київ», розчарованими не залишилися.