У великій родині студентів Інституту комп’ютерних інформаційних технологій, серед талановитих науковців, митців, спортсменів, виявилися і такі, що ставили собі за мету навчання саме у Національному авіаційному університеті через династичне тяжіння. Бажання отримати освіту тільки в ІКІТ НАУ привело до Інституту Юрія Бабенка.

З перших днів свого першого у ВНЗ навчального року Юрій взявся за освіту, поєднуючи її з активною громадською діяльністю, виконуючи обов’язки старости академічної групи БІ – 142 та старости І курсу напряму «Безпека інформаційних і комунікаційних систем», за що був премійований. А під час першої, найскладнішої екзаменаційної сесії отримав тільки відмінні відмітки з усіх предметів.

Ю.Бабенко виправдав надії свого дідуся, підполковника ВПС у відставці Денисова Василя Матвійовича, який після навчання у Харківському вищому військовому училищі льотчиків підкорив славнозвісний багатоцільовий винищувач МіГ-21; служив у НДР, Узбекистані; здійснював бойові польоти в Афганістан на багатоцільовому винищувачі четвертого покоління МіГ-29; навчав своєму мистецтву молодих льотчиків; за заслуги, віддавши більше 20 років небу, нагороджений багатьма медалями та орденами, серед яких і орденом Червоної Зірки.

І Василь Матвійович, і Юрко з гордістю носять формені кітелі!