25-26 травня 2017 року відбулася щорічна подія у галузі інформаційної безпеки - ХІХ Міжнародна науково-практична конференція «Безпека інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах». Конференцію організовано і проведено за підтримки Держспецзв’язку.

До складу учасників конференції ввійшли представники понад 100 державних інституцій, провідних наукових установ, підприємств і організацій, експерти та фахівці ІТ-галузі.



У ході роботи конференції розглянуто широке коло питань криптографічного та технічного захисту інформації, створення сучасних радіотехнічних засобів спеціального зв’язку, обговорено сучасні тенденції розвитку безпекових технологій, засобів та методів кіберзахисту критичної інфраструктури.

Традиційно серед питань порядку денного відбувся обмін досвідом та напрацюваннями з актуальних нормативно-правових  аспектів сфери захисту інформації, підготовки кадрів та розвитку наукового потенціалу у сфері кібербезпеки.

Неабияку зацікавленість учасників конференції викликала доповідь Голови підкомісії з кібербезпеки Науково – методичної комісії з ІТ МОН України, директора Навчально – наукового інституту Комп’ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету Олександра Юдіна «Розвиток системи сертифікації фахівців з кібербезпеки відповідно світовій системі сертифікації».

Представники НАУ висловлюють щиру подяку організаторам конференції за надану можливість обміну знаннями та досвідом.