З 21 по 23 листопада 2018 року у Міжнародному виставковому центрі під час Міжнародного форуму «Innovation Market» проходив конкурс «Марафон з інтелектуальної власності (IP MARATHON)», який було організовано державною організацією «Національний офіс інтелектуальної власності».

У запеклій боротьбі збірна команда з студентів Навчально-наукового інституту комп’ютерних інформаційних технологій та Факультету економіки та бізнес-адміністрування під керівництвом доцента кафедри комп’ютеризованих систем управління Артамонова Є. Б. виборола І місце.

Вітаємо наших переможців:

  • Калитюка Артема (ННІКІТ СП-225);
  • Коваленка Дмитра (ННІКІТ СП-225);
  • Люкшина Артема (ННІКІТ КС-121);
  • Євченка Альберта (ФЕБА 221).

Фото

Команда НАУ «NAU EDA» перемогла у Першому Всеукраїнському студентському турнірі – Ukrainian University Open 2018, організованому ГО «Українська Федерація Електронного Спорту» в партнерстві з Національним університетом фізичного виховання і спорту України та ГО «Студентська Спортивна Спілка України», за підтримки Міністра молоді та спорту України та міністра освіти і науки України.

У турнірі брали участь понад 150 команд з 67 закладів вищої освіти 23- х міст України. НАУ представляли три збірні команди – «NAU EDA» з кіберспортивної дисципліни League of Legends та команди «FAMOUS» і «NAU 2-FACED» з дисципліни Dota 2.

Підтримували наші команди на змаганнях ректор НАУ Володимир Ісаєнко та директор ННІКІТ Валерій Козловський.На прес-конференції «Реалії та перспективи кіберспорту (e-sport) в Україні», що відкривала Ukrainian University Open 2018, Володимир Ісаєнко долучився до обговорення подальшого розвитку кіберспорту в Україні. З вітальним словом виступили заступник Міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович та заступник міністра освіти і науки України Роман Греба.

У запеклій боротьбі команда «NAU 2-FACED» вирвалась у півфінал, а наша гордість «NAU EDA» перемогла у League of Legends. Гравцями-переможцями стали: Смаль Едуард Романович (ФТТ), Фрунзе Дмитро Сергійович (ННІКІТ), Таран Кирилл Валентинович (ННІКІТ), Гальоса Андрій Олександрович (Коледж інженерії та управління НАУ), Мандрика Микита Євгенович (ННІНО), Соценко Олексій Олександрович (ННІАЕТ), Упир Максим Геннадійович (ННІКІТ).

Вітаємо наших переможців та бажаємо їм подальших перемог!

Фото

14-15 листопада 2018 р. відбулася IX науково-практична конференція «Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності», організатором якої є кафедра комп’ютерних мультимедійних технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних інформаційних технологій.

Цього року конференція набула міжнародного розголосу. До організаційного комітету приєдналися: Джордж Хагері, президент коледжу Бікона штату Нью-Гемпшір (США); Філіпп Флурі, заступник директора Центру DCAF (Швейцарія); Матей Таняш, декан відділу педагогічних наук Академії спеціальної педагогіки ім. Марії Гжегожевської (Республіка Польща); Божена Сєрадзька-Базюр, завідувач кафедри наук про родину Академії «Ігнатіанум» (Республіка Польща); Войцех Велскоп, проректор з організації навчання та якості освіти Вищої школи бізнесу і наук про здоров’я (Республіка Польща).

Пленарне засідання розпочав директор ННІКІТ, доктор технічних наук, професор В. В. Козловський.

У рамках конференції відбулася презентація книги «Ратай українського ефіру. Спогади про Миколу Охмакевича». До наукової аудиторії звернувся перший заступник голови Київської організації Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України В. В. Пасак. Він вручив кафедрі КММТ та студентам, які розробили макет та реставрацію оригінальних фотоматеріалів цього видання, подарункові екземпляри книги.

Тривалі стосунки пов’язують кафедру з Українським мовно-інформаційним фондом НАН України, який очолює академік НАН України, доктор технічних наук, професор В. А. Широков. Під час конференції було проголошено, що у рамках наукового співробітництва кафедра КММТ ННІКІТ включена до числа членів-учасників державної цільової програми на 2018 – 2028 роки – «Всеукраїнський лінгвістичний діалог», спрямованої на забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, створення єдиного культурного простору України та збереження цілісності культури.

У секційних засіданнях взяли участь більше ніж 30 викладачів та 70 студентів з Інституту інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України, НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця та інших вищих навчальних закладів та наукових установ України.

Фото

У великій читальній залі Науково-технічної бібліотеки Національного авіаційного університету 09 листопада 2018 року зібрався дружній колектив Навчально-наукового інституту комп’ютерних інформаційних технологій аби долучитися до всеукраїнського диктанту національної єдності, який був приурочений до Дня української писемності й мови!

Офіційне гасло цьогорічного заходу — #пишеморазом! Найголовніше, що метою заходу було не стільки написання диктанту, а прагнення об’єднання навколо мови! Ні одна мова у світи не є настільки милозвучною в усіх своїх проявах як українська мова! А тому ми закликаємо плекати, шанувати і любити рідну мову!

Фото

Відбулась робоча зустріч керівництва Навчально-наукового інституту комп’ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету з представниками компанії лідера в сфері розробки програмного забезпечення ЕПАМ СИСТЕМС.

В процесі обговорення питань співпраці було визначено перелік конкретних заходів щодо реалізації укладеного між НАУ та ЕПАМ СИСТЕМС договору про співробітництво. Значну увагу приділено питанням наближення до вимог практики змісту підготовки фахівців в сфері інженерії програмного забезпечення.

Наприкінці зустрічі представникам НАУ було вручено подарунковий сертифікат на передачу від ЕПАМ СИСТЕМС обчислювальної техніки для її використання у навчальному процесі та наукових дослідженнях ННІКІТ.

Фото

25 жовтня 2018 року відбулось Урочисте засідання кафедри вищої та обчислювальної математики ННІКІТ НАУ, присвячене 85-річчю створення кафедри вищої математики Київського авіаційного інституту.

На час свого заснування Київський авіаційний інститут складався з кафедри двигунів, кафедри льотної експлуатації, а також кафедр математики, фізики та теоретичної механіки.

На Урочистому засіданні були присутні директор ННІКІТ В. Козловський, заступники директора, завідувачі кафедр, колектив кафедри вищої та обчислювальної математики та викладачі з інших кафедр.

Завідувач кафедри вищої та обчислювальної математики, професор В. Денисюк зробив доповідь, в якій представив основні етапи розвитку кафедри, а також основні здобутки.

Дирекція ННІКІТ привітала колектив кафедри і побажала нових педагогічних звершень!

Фото

25–26 жовтня 2018 р. у Навчально-науковому інституті комп’ютерних інформаційних технологій (ННІКІТ) відбулася Х Міжнародна науково-технічна конференція «Інтелектуальні технології лінгвістичного аналізу», присвячена актуальним проблемам комп’ютерної лінгвістики та штучного інтелекту. В роботі конференції взяли участь представники Інституту космічних досліджень та Інституту проблем реєстрації інформації Національної академії наук України, Державного космічного агентства України, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Національного університету «Києво-Могилянська академія», Інституту інформаційних досліджень провінції Шандунь Академії наук КНР тощо.

Пленарне засідання відкрив директор ННІКІТ д. т. н., проф. Козловський В. В, який підкреслив, що у наш час, коли світове суспільство інформатизації поступово трансформується у суспільство знань, проблеми інтелектуальних технологій набувають особливу вагу та актуальність. Суспільство знань – це суспільство, в якому знання виступають основним вирішальним чинником інтелектуального, культурного, економічного, соціального і політичного розвитку країни та стають продуктивною силою разом з працею і капіталом.

На пленарному засіданні були заслухані доповіді докторів наук, професорів Яценко В. О. (Інститут космічних досліджень НАНУ), Ланде Д. В. (Інституту проблем реєстрації інформації НАНУ), Глибовця М. М. із співавторами («Києво-Могилянська академія») та ін. В роботі секцій конференції «Теорія та методологія інтелектуальних мовно-інформаційних систем», «Комп’ютерна технологія порівняльного аналізу електронних текстів», «Теорія та технологія інформаційного пошуку», «Методи системного моделювання» взяли участь більше ста науковців, викладачів та студентів НАУ, інших навчальних закладів та наукових установ.

Фото